Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie ciasto piekły nasze babcie.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4290
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2575
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3414
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11244
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4290
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2575
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3414
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11244
Składniki
Wykonanie farszu: Grzyby namoczyć, następnie ugotować w osolonej wodzie, odsączyć i zmielić razem z cebulą przysmażoną na maśle. Farsz przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Wykonanie ciasta: Śmietanę wymieszać z drożdżami, dodać resztę składników (1 jajko zostawić do smarowania) wyrobić ciasto starannie ręką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm, podzielić na dwie części i jedną część wyłożyć do blaszki wysmarowanej tłuszczem. Na ciasto wyłożyć przygotowany farsz.
Przykryć drugą częścią ciasta i posmarować rozmąconym jajkiem.
Piec w temperaturze 200 stopni około 25 minut. Kroić dowolnie i podawać z czerwonym barszczykiem.