Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie ciasto piekły nasze babcie.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1439
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1452
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1606
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1439
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1452
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1606
Składniki
Wykonanie farszu: Grzyby namoczyć, następnie ugotować w osolonej wodzie, odsączyć i zmielić razem z cebulą przysmażoną na maśle. Farsz przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Wykonanie ciasta: Śmietanę wymieszać z drożdżami, dodać resztę składników (1 jajko zostawić do smarowania) wyrobić ciasto starannie ręką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm, podzielić na dwie części i jedną część wyłożyć do blaszki wysmarowanej tłuszczem. Na ciasto wyłożyć przygotowany farsz.
Przykryć drugą częścią ciasta i posmarować rozmąconym jajkiem.
Piec w temperaturze 200 stopni około 25 minut. Kroić dowolnie i podawać z czerwonym barszczykiem.