Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi naleśników? Osobiście nie znam takiej osoby :) To danie bardzo uniwersalne. Możemy je faszerować tym na co mamy ochotę np. farszem szpinakowym lub podawać jako krokiety z duszoną kiszoną kapustą i grzybami albo na słodko z białym serem czy posmarowane po prostu ulubionym powidłem :)
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10122
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9163
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6535
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10122
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9163
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6535
Składniki
Mąkę z jajami, mlekiem, solą i cukrem dokładnie zmiksować, aż do uzyskania pęcherzy z powietrzem. Odstawić na godzinę, po czym zamieszać trzepaczką i sprawdzić gęstość. Ciasto powinno swobodnie rozlewać się po patelni. Jeżeli jest za gęste dolać trochę wody mineralnej, dokładnie zamieszać do uzyskania pożądanej gęstości. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju cienkie placki, rumieniąc z obu stron.
Moja rada, jeżeli lubicie chrupiące naleśniki należy do ciasta dodać gazowaną wodę mineralną - pół na pół z mlekiem.