Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cicvara, czyli kaszka kukurydziana gotowana na mleku. Potrawa ta jest szczególnie znana i lubiona w Serbii i Chorwacji. Dawniej przygotowywano ją na sycące śniadanie lub obiad dla osób pracujących ciężko w polu. Obecnie potrawa ta jest kojarzona z pysznym babcinym śniadaniem. Serwowana ze świeżymi bądź suszonymi owocami z pewnością skradnie niejedno podniebienie.
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4076
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72952
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 543
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15604
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4076
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72952
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 543
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15604
Składniki
Do rondelka przelej mleko, dodaj masło i szczyptę soli. Składniki gotuj na wolnym ogniu. Do gorącego mleka dodawaj stopniowo kaszkę. Składniki energicznie mieszaj łyżką, żeby kaszka się nie przypaliła. Gotuj do momentu zgęstnienia kaszki. Cicvara powinna być gotowa po około 12-15 minutach.
Kleik kukurydziany serwuj z ulubionymi dodatkami - świeżymi bądź suszonymi owocami i orzechami. Smacznego.