Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cienkie omlety idealne na śniadanie.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 152
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14598
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19665
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 152
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14598
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19665
Składniki
Poniżej podaję przepisy na dwa przykładowe farsze :) Składniki na farsz pieczarkowo serowy: + 12 pieczarek + ser tarty + wędlina (opcjonalnie) Pieczarki smażymy. Po przełożeniu do miseczki dodajemy ser i mieszamy. Składniki na farsz z serkiem capresi: + serek capresi + rzodkiewki, ogórek + 2 łyżki jogurtu naturalnego + przyprawy Wszystko mieszamy. Ser capresi można zastąpić twarożkiem.
Jajka wodę i przyprawy miksujemy (chwilę, żeby nie powstała piana). Wylewamy cieniutką warstwę na rozgrzaną patelnię (najlepiej teflonową) i smażymy aż będzie można omlet obrócić na drugą stronę. Do środka zawijamy farsz, tak jak przy krokietach, po czym kroimy na pół. Przy przekładaniu omleta na drugą stronę warto robić to powoli, żeby przypadkiem nie złożył nam się na pół :) Najlepiej złapać go na brzegu palcami i podważyć drewnianą łopatką :)