Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cienkie omlety idealne na śniadanie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13265
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1509
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14585
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6014
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13265
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1509
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14585
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6014
Składniki
Poniżej podaję przepisy na dwa przykładowe farsze :) Składniki na farsz pieczarkowo serowy: + 12 pieczarek + ser tarty + wędlina (opcjonalnie) Pieczarki smażymy. Po przełożeniu do miseczki dodajemy ser i mieszamy. Składniki na farsz z serkiem capresi: + serek capresi + rzodkiewki, ogórek + 2 łyżki jogurtu naturalnego + przyprawy Wszystko mieszamy. Ser capresi można zastąpić twarożkiem.
Jajka wodę i przyprawy miksujemy (chwilę, żeby nie powstała piana). Wylewamy cieniutką warstwę na rozgrzaną patelnię (najlepiej teflonową) i smażymy aż będzie można omlet obrócić na drugą stronę. Do środka zawijamy farsz, tak jak przy krokietach, po czym kroimy na pół. Przy przekładaniu omleta na drugą stronę warto robić to powoli, żeby przypadkiem nie złożył nam się na pół :) Najlepiej złapać go na brzegu palcami i podważyć drewnianą łopatką :)