Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4898
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13282
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5805
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7453
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4898
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13282
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5805
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7453
Składniki
Na patelni usmażyć boczek w słupkach. Usmażone skwarki odłożyć na talerzyk. Nadmiar tłuszczu usunąć do słoiczka. Jajka rozbełtać. Dodać szczypte soli i pieprzu. Zamoczyć w jajkach kromki chleba. Ułożyć na patelni. Polać resztą jajek. Jak chlebki się przysmażą obrócić na drugą stronę i pozgarniać na chlebki ścięte jajka. Na jednej kromce ułożyć odłożony usmażony boczek. Położyć plaster sera żółtego. Przyłożyć drugą kromką. Na wierzchu ułożyć pokrojonego w plastry pomidora. Na pomidorze ułożyć plastry sera żółtego. Patelnię przykryć pokrywką i wyłączyć gaz. Zdjąć z patelni jak ser się rozpuści. Jeszcze plasterek pomidora i pokrojony szczypiorek. Gotowe. Smacznego.