Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 163
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 71
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1130
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 163
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 71
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1130
Składniki
Na patelni usmażyć boczek w słupkach. Usmażone skwarki odłożyć na talerzyk. Nadmiar tłuszczu usunąć do słoiczka. Jajka rozbełtać. Dodać szczypte soli i pieprzu. Zamoczyć w jajkach kromki chleba. Ułożyć na patelni. Polać resztą jajek. Jak chlebki się przysmażą obrócić na drugą stronę i pozgarniać na chlebki ścięte jajka. Na jednej kromce ułożyć odłożony usmażony boczek. Położyć plaster sera żółtego. Przyłożyć drugą kromką. Na wierzchu ułożyć pokrojonego w plastry pomidora. Na pomidorze ułożyć plastry sera żółtego. Patelnię przykryć pokrywką i wyłączyć gaz. Zdjąć z patelni jak ser się rozpuści. Jeszcze plasterek pomidora i pokrojony szczypiorek. Gotowe. Smacznego.