Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie letnim nie ma nic lepszego od dojrzanych owoców zapiekanych pod maślaną kruszonką. Te pyszności przygotujesz błyskawicznie, a czas pieczenia zajmie tylko 20 minut, które możesz spożytkować na przeczytanie rozdziału książki lub obejrzenie odcinka ulubionego serialu. Crumble z truskawkami możesz zaserwować na deser lub weekendowe śniadanie.
4 kokilki
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 697
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 187
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1368
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 697
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 187
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1368
Składniki
W misce połącz mąkę pszenną z cukrem, dodaj pokrojone na mniejsze kawałki zimne masło. Wszystko ze sobą wymieszaj za pomocą drewnianej łyżki lub rękoma, do momentu, aż powstaną grudki.
Truskawki dokładnie umyj. Osusz i pozbądź się szypułek. Każdą przekrój na 4 części, wymieszaj z mąką ziemniaczaną i przełóż do kokilek.
Na wierzch truskawek wyłóż kruszonkę. Całość piecz przez 20 minut w 190 stopniach Celsjusza.