Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie letnim nie ma nic lepszego od dojrzanych owoców zapiekanych pod maślaną kruszonką. Te pyszności przygotujesz błyskawicznie, a czas pieczenia zajmie tylko 20 minut, które możesz spożytkować na przeczytanie rozdziału książki lub obejrzenie odcinka ulubionego serialu. Crumble z truskawkami możesz zaserwować na deser lub weekendowe śniadanie.
4 kokilki
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 291
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21605
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 291
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21605
Składniki
W misce połącz mąkę pszenną z cukrem, dodaj pokrojone na mniejsze kawałki zimne masło. Wszystko ze sobą wymieszaj za pomocą drewnianej łyżki lub rękoma, do momentu, aż powstaną grudki.
Truskawki dokładnie umyj. Osusz i pozbądź się szypułek. Każdą przekrój na 4 części, wymieszaj z mąką ziemniaczaną i przełóż do kokilek.
Na wierzch truskawek wyłóż kruszonkę. Całość piecz przez 20 minut w 190 stopniach Celsjusza.