Do góry

Śniadania Przepis na:

Cukinia faszerowana pomidorem i serem feta

Cukinia faszerowana pomidorem i serem feta

Autor:

Przepisów i artykułów: 243 Ocena: 1649

Dodano:

Odsłon: 583

Przepyszna faszerowana cukinia z pomidorem, jajkiem i serem feta znakomita na śniadanie lub kolację. Polecam.

Składniki

  • 2 średnie cukinie,
  • 3 jajka,
  • 1 mały pomidor,
  • 1 mała cebula,
  • 100 g sera feta,
  • Sól i pieprz do smaku,
  • pół łyżeczki pieprzu ziołowego,
  • 2 łyżki masła.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Cukinia faszerowana pomidorem i serem feta

Przygotowanie

  1. Cukinię myjemy kroimy wzdłuż na pół. Łyżeczką wydrążamy środki, tworząc łódeczki.

  2. Pomidora zaparzamy, pozbywamy się skórki i kroimy w kostkę.

  3. Ser feta i obraną cebulę również kroimy w kosteczkę.

  4. Jajka rozkłócamy, dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy.

  5. Farsz wykładamy na cukinię.
    Masło rozpuszczamy i polewamy po wierzchu.
    Pieczemy około 20-25 minut w 180 stopniach.


    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń