Do góry

Śniadania Przepis na:

Cytrynowa kaszka manna

Cytrynowa kaszka manna

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 10127

Dodano:

Odsłon: 1539

Jako wielbicielka kaszy manny w każdej postaci, postanowiłam trochę ją orzeźwić i dodać sok z cytryny, żeby wzmocnić kolor odrobiną kurkumy ... to był dobry pomysł, bardzo nam smakowało :-)

Składniki

  • mleko 750 ml
  • kaszka manna 4 czubate łyżki
  • cukier 4-5 łyżeczek (do smaku)
  • sok z cytryny 4 łyżki
  • kurkuma szczypta
  • sól szczypta
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mleko zagotować z solą i cukrem, wsypywać powoli kaszkę cały czas mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Gotować, mieszając, na małym ogniu aż kaszka zgęstnieje. Dodać sok i kurkumę, wymieszać do połączenia składników. Przelać na talerze lub miseczki. Podałam z odrobiną słodkiej śmietanki, płatkami migdałowymi i ptasim mleczkiem cytrynowo-miętowym, które były inspiracją dla tego połączenia :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

justa_kitchen 29 lipca 2014 rewelacja! manna z nutą orientu. i ten kolor!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 01 lipca 2014 no chyba z krzesła zlecę, pomysł genialny, kolor zaczepisty ! będę robić :) Odpowiedzi: 3 ▼

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń