Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako wielbicielka kaszy manny w każdej postaci, postanowiłam trochę ją orzeźwić i dodać sok z cytryny, żeby wzmocnić kolor odrobiną kurkumy ... to był dobry pomysł, bardzo nam smakowało :-)
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 229
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 268
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 1053
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 229
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 268
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 1053
Składniki
Mleko zagotować z solą i cukrem, wsypywać powoli kaszkę cały czas mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Gotować, mieszając, na małym ogniu aż kaszka zgęstnieje. Dodać sok i kurkumę, wymieszać do połączenia składników. Przelać na talerze lub miseczki. Podałam z odrobiną słodkiej śmietanki, płatkami migdałowymi i ptasim mleczkiem cytrynowo-miętowym, które były inspiracją dla tego połączenia :-)