Do góry

Śniadania Przepis na:

Czekoladowa granola z orzechami

Czekoladowa granola z orzechami

Autor:

Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 2778

Dodano:

Odsłon: 278

Domowa granola - z płatków owsianych, orzechów i wiórków kokosowych z czekoladą. Do przygotowania na zapas i wykorzystywania na szybkie, pyszne śniadania

Składniki

  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 1 szklanka wiórków kokosowych
  • 1 szklanka posiekanych orzechów (do wyboru: włoskie, migdały, laskowe)
  • 2 łyżki nasion chia
  • 2 łyżki siemienia lnianego
  • 5 łyżek oleju kokosowego
  • 6 łyżek miodu
  • 5 łyżek kakao
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W misce wymieszać płatki, wiórki, orzechy, nasiona chia i siemię lniane.
    W garnku na małym ogniu rozpuścić olej kokosowy - dodać miód i kakao, wymieszać.
    Mokre składniki przelać do suchych i dobrze wymieszać.
    Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
    Granolę przełożyć na blachę przykrytą papierem do pieczenia.
    Piec przez 15-20 minut, często mieszając żeby się równomiernie upiekła.
    Wystudzić i przełożyć do słoika.
    Do wykorzystania na śniadanie z jogurtem i owocami lub jako przekąska do pochrupania

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń