Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa granola - z płatków owsianych, orzechów i wiórków kokosowych z czekoladą. Do przygotowania na zapas i wykorzystywania na szybkie, pyszne śniadania
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231705
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4934
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36231
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1396
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231705
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4934
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36231
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1396
        
        
                Składniki
Płatki, wiórki, mąkę proszek do pieczenie i cukier wymieszać w misce. Dodać pokrojone w kosteczki zimnie masło. Wyrobić palcami na kruszonkę. Odłożyć 1/3 kruszonki i odstawić do lodówki Białka oddzielić od żółtek. Do reszty kruszonki dodać żółtka i jogurt – wyrobić ciasto. Powinno się zbić w większe grudki.
Blachę prostokątną wyłożyć papierem do pieczenie – wyłożyć na nią ciasto i ugniatając rozprowadzić po całej powierzchni. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 15 min, wyjąć i odstawić. Nie wyłączać piekarnika.
Białka ubić – dodać cukier puder i mąkę i ubijać jeszcze 5 minut. Na podpieczone ciasto wyłoży ćdżem, następnie łyżka rozprowadzić pianę i wysypać pozostałą kruszonkę. Piec 35 minut w 180 stopniach.