Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, sycąca, rozgrzewająca śniadaniowa gryczanka z chilli oraz dodatkami.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84942
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2241
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9810
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3582
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6913
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84942
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2241
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9810
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3582
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6913
Składniki
kaszę gryczaną biała (niepaloną) płuczemy porządnie, następnie wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy aż wciągnie wodę - ok. 15 minut.
do gotującej się kaszy dodajemy dwie solidne łyżeczki karobu (zamiennie kakao) oraz jedną, drobno posiekaną, świeżą papryczkę chilli
gdy gryczanka się gotuje przygotowujemy dodatki: masło orzechowe, arbuz oraz mrożone wiśnie i truskawki (mogą być oczywiście świeże)
gotową, gęstą gryczankę oraz dodatki nakładamy do miseczki; odważni mogą udekorować płatkami chilli.