Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, sycąca, rozgrzewająca śniadaniowa gryczanka z chilli oraz dodatkami.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7897
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7897
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
kaszę gryczaną biała (niepaloną) płuczemy porządnie, następnie wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy aż wciągnie wodę - ok. 15 minut.
do gotującej się kaszy dodajemy dwie solidne łyżeczki karobu (zamiennie kakao) oraz jedną, drobno posiekaną, świeżą papryczkę chilli
gdy gryczanka się gotuje przygotowujemy dodatki: masło orzechowe, arbuz oraz mrożone wiśnie i truskawki (mogą być oczywiście świeże)
gotową, gęstą gryczankę oraz dodatki nakładamy do miseczki; odważni mogą udekorować płatkami chilli.