Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwie dekadenckie śniadanie - czekoladowo- kokosowe placki z bananem, polane czekoladą
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19232
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13028
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1666
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232101
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19232
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13028
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1666
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232101
Składniki
Mąkę, kakao, wiórki i proszek do pieczenia wymieszać w misce. W drugiej misce rozgnieść banany, dodać cukier i jajka - wymieszać. Banany przełożyć do mąki, dodać mleko i zmiksować całość na gładką masę. Na tłuszczu ( olej rzepakowy albo kokosowy) smażyć placuszki z obu stron. Na garnek z gotującą wodą wstawić miskę metalową - przełożyć do niej mleko i czekoladę - mieszać aż czekolada się rozpuści. Gorącą czekoladą polewać placki przed podaniem.