Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje diabelskie jajka proponuję na świąteczne śniadanie wielkanocne i nie tylko. Może być super pomysłem na szybki obiad podane z ugotowanym makaronem. Robi się je szybko i jest bardzo smaczne i pożywne. Polecam
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2527
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3441
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1518
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2215
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2527
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3441
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1518
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2215
Składniki
W rondelku o grubym dnie zagotować 3/4 szklanki wody, po czym zdjąć z ognia i wlać zrobioną mieszankę z 1/3 szklanki wody , mąki i przecieru pomidorowego. Po wymieszaniu zagotować. Doprawić papryką , pieprzem i solą. Ogórki drobniutko pokroić i dodać do sosu, jeszcze raz zagotować , wlać keczup. Jajka po ugotowaniu przepłukać zimną wodą , obrać i przekroić na połówki. Ułożyć na półmisku żółtkiem do góry. Zalać sosem i posypać posiekaną natką pietruszki. Na każdej połówce ułożyć kleks keczupu. Smacznego.
Przygotowanie mieszanki.
Przygotowanie sosu.
Połączenie sosu z pokrojonymi ogórkami.
Gotowe do podania.