Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PYTANIE DNIA! KTO CHCE PRZEPIS NA PRZE-PY-SZNĄ FIT PIZZĘ NA OWSIANYM SPODZIE? PS. Smakuje tak dobrze jak wygląda ????????
Przepis dnia
Przyszły wyczekiwane upały, a wraz z nimi ochota na coś lekkiego, orzeźwiając...
Odsłon: 18293
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1383
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1154
Przepis dnia
Przyszły wyczekiwane upały, a wraz z nimi ochota na coś lekkiego, orzeźwiając...
Odsłon: 18293
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1383
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1154
Składniki
Do miski wsypujemy płatki owsiane, zalewamy wodą, dodajemy resztę składników i porządnie mieszamy.
Formę (ja użyłam okrągłej formy do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, który smarujemy niewielką ilością oliwy z oliwek.
Piekarnik nagrzewamy do 200*C, masę wykladamy do formy i pieczemy przez 20 minut.
Upieczone ciasto smarujemy sosem (passatą lub keczupem domowej roboty), posypujemy oregano, układamy składniki: ser pleśniowy, ser kozi, pomidorki koktajlowe, jalapeno mozarella i pieczemy 5 minut przekładając blachę na najwyższy poziom piekarnika. Po upieczeniu na wierzchu układamy szynkę parmeńską.
Wyjmujemy pyszną pizzę i posypujemy rukolą. PS. Wiecie, że kawałek takiej pizzy to tylko 80 kcal? Co więcej, kawałek klasycznej pizzy to ok. 350 kcal! Przekonałam?