Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5371
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 851
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 954
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 163
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5371
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 851
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 954
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 163
Składniki
Płatki i otręby mielimy. Przesypujemy do miseczki, mieszamy z proszkiem , sodą, przyprawiamy solą, czosnkiem, pieprzem. Wlewamy jogurt, wbijamy jajko, mieszamy. Masę wykładamy na rozgrzaną patelnię i przykrywamy. Smażymy i przewracamy na drugą stronę. Od razu smarujemy oliwą z oliwek, oprószamy oregano i ziołami prowansalskimi. Nakładamy ser ( starty na tarce) wykładamy cebulę i szynkę, po czym znowu przykrywamy przykrywką. Pilnujemy, aby spód się nie przypalił. Podajemy z ketchupem i szczypiorkiem.