Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19233
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13028
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1666
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232102
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19233
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13028
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1666
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232102
Składniki
Płatki i otręby mielimy. Przesypujemy do miseczki, mieszamy z proszkiem , sodą, przyprawiamy solą, czosnkiem, pieprzem. Wlewamy jogurt, wbijamy jajko, mieszamy. Masę wykładamy na rozgrzaną patelnię i przykrywamy. Smażymy i przewracamy na drugą stronę. Od razu smarujemy oliwą z oliwek, oprószamy oregano i ziołami prowansalskimi. Nakładamy ser ( starty na tarce) wykładamy cebulę i szynkę, po czym znowu przykrywamy przykrywką. Pilnujemy, aby spód się nie przypalił. Podajemy z ketchupem i szczypiorkiem.