Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 75
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 75
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 153
Składniki
Na patelni rozgrzać mocno masło i miód. Dodać pestki słonecznika. Smażyć i mieszać. Dodać płatki owsiane i w dalszym ciągu smażyć i mieszać, aż płatki nabiorą pięknego złotego koloru. Przełożyć do salaterki i dodać rodzynki, orzechy laskowe rozbite, ale dość grube, płatki migdałowe. Wszystko wymieszać. Przełożyć do słoja, albo pudełka. Systematycznie zajadać na śniadanie z jogurtem. Smacznego. Porady Oczywiście można dodać inne suszone owoce. Mogą być jabłka, gruszki, śliwki itd. Do porcji śniadaniowej można dodać świeże sezonowe owoce.