Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 934
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8739
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3129
Polecam.
Odsłon: 1937
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 934
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8739
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3129
Polecam.
Odsłon: 1937
Składniki
Na patelni rozgrzać mocno masło i miód. Dodać pestki słonecznika. Smażyć i mieszać. Dodać płatki owsiane i w dalszym ciągu smażyć i mieszać, aż płatki nabiorą pięknego złotego koloru. Przełożyć do salaterki i dodać rodzynki, orzechy laskowe rozbite, ale dość grube, płatki migdałowe. Wszystko wymieszać. Przełożyć do słoja, albo pudełka. Systematycznie zajadać na śniadanie z jogurtem. Smacznego. Porady Oczywiście można dodać inne suszone owoce. Mogą być jabłka, gruszki, śliwki itd. Do porcji śniadaniowej można dodać świeże sezonowe owoce.