Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna odsłona domowej wędliny. Pieczona mielonka z łopatki. Bardzo prosta i szybka do zrobienia. Idealna na kanapki, pasuje z różnymi dodatkami. Robiona w domu więc wiemy co jemy, bez żadnych sztucznych i niezdrowych dodatków.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 861
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 420
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15234
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1868
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 861
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 420
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15234
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1868
Składniki
Mięso myjemy i mielimy w maszynce razem z cebulą. Całość dokładnie mieszamy w misce z wszystkimi przyprawami przez dłuższą chwilę. Przykrywamy np. talerzem i odkładamy do lodówki najlepiej na całą noc aby przyprawy się dobrze wchłonęły w mięso. Po tym czasie mięso przekładamy do aluminiowych foremek i mocno ugniatamy aby nie było powietrza w mięsie. Pieczemy około 1 godziny w 180 stopniach. Pod koniec można użyć funkcji grilla aby wierzch się zrumienił. Po lekkim ostygnięciu można odlać wodę która się nazbierała podczas pieczenia z foremki lub zostawić i po kilku godzinach gdy wędlina mocno przestygnie będzie z tego pyszna galaretka. Smacznego!