Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina - schab gotowany w mleku
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 911
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 192
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 118
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2649
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 911
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 192
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 118
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2649
Składniki
- Schab myjemy i czyścimy i marynujemy w mieszance przyprawach (sól, pieprz, rozmaryn, papryka, majeranek) z dodatkiem oleju. - Wkładamy do lodówki na 12 godzin. - Zagotowujemy litr mleka. Wrzucamy liść laurowy i ziele angielskie. - Do zagotowanego mleka dodajemy schab i gotujemy na wolnym ogniu przez około godzinę. Mieszamy od czasu do czasu aby mięso nie przywarło do garnka. - Po godzinie zdejmujemy z gazu ale schab pozostaje w mleko do całkowitego wystygnięcia.