Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina - schab gotowany w mleku
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 51
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 63
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 51
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 63
Składniki
- Schab myjemy i czyścimy i marynujemy w mieszance przyprawach (sól, pieprz, rozmaryn, papryka, majeranek) z dodatkiem oleju. - Wkładamy do lodówki na 12 godzin. - Zagotowujemy litr mleka. Wrzucamy liść laurowy i ziele angielskie. - Do zagotowanego mleka dodajemy schab i gotujemy na wolnym ogniu przez około godzinę. Mieszamy od czasu do czasu aby mięso nie przywarło do garnka. - Po godzinie zdejmujemy z gazu ale schab pozostaje w mleko do całkowitego wystygnięcia.