Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z serem na słodko według tego przepisu charakteryzują się delikatnym i cienkim ciastem oraz pysznym nadzieniem z białego sera, z nutą pomarańczy i wanilii.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1807
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1570
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1980
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1807
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1570
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1980
Składniki
Wychodzi ponad 20 sporych pierogów. Przygotowanie zaczynamy od ciasta . Do miski z mąką dodajemy sól, olej i wrzątek, mieszamy. Przekładamy na blat i zagniatamy, aż ciasto będzie elastyczne. Odkładamy zawinięte w folię. Przygotować farsz: twaróg połączyć z żółtkiem, cukrami, skórką i mąką na jednolitą masę. Gotowe ciasto cienko rozwałkować i wykrawać 10 cm koła. Na środek każdego położyć po 1łyżce farszu, złożyć na pół, zlepić i odłożyć na stolicę. Nastawić osoloną wodę w garnku. W momencie wrzenia zmniejszyć płomień i wrzucić pierogi. Gdy wypłyną na wierzch gotować 2-3 minuty. Wyjąć je z wody, odcedzić i wyłożyć na półmisek. Pierogi posypać startą skórką pomarańczy i polać syropem daktylowym.