Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z serem na słodko według tego przepisu charakteryzują się delikatnym i cienkim ciastem oraz pysznym nadzieniem z białego sera, z nutą pomarańczy i wanilii.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23047
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1016
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23047
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1016
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Składniki
Wychodzi ponad 20 sporych pierogów. Przygotowanie zaczynamy od ciasta . Do miski z mąką dodajemy sól, olej i wrzątek, mieszamy. Przekładamy na blat i zagniatamy, aż ciasto będzie elastyczne. Odkładamy zawinięte w folię. Przygotować farsz: twaróg połączyć z żółtkiem, cukrami, skórką i mąką na jednolitą masę. Gotowe ciasto cienko rozwałkować i wykrawać 10 cm koła. Na środek każdego położyć po 1łyżce farszu, złożyć na pół, zlepić i odłożyć na stolicę. Nastawić osoloną wodę w garnku. W momencie wrzenia zmniejszyć płomień i wrzucić pierogi. Gdy wypłyną na wierzch gotować 2-3 minuty. Wyjąć je z wody, odcedzić i wyłożyć na półmisek. Pierogi posypać startą skórką pomarańczy i polać syropem daktylowym.