Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z serem na słodko według tego przepisu charakteryzują się delikatnym i cienkim ciastem oraz pysznym nadzieniem z białego sera, z nutą pomarańczy i wanilii.
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105454
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 88
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4549
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 30
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105454
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 88
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4549
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 30
Składniki
Wychodzi ponad 20 sporych pierogów. Przygotowanie zaczynamy od ciasta . Do miski z mąką dodajemy sól, olej i wrzątek, mieszamy. Przekładamy na blat i zagniatamy, aż ciasto będzie elastyczne. Odkładamy zawinięte w folię. Przygotować farsz: twaróg połączyć z żółtkiem, cukrami, skórką i mąką na jednolitą masę. Gotowe ciasto cienko rozwałkować i wykrawać 10 cm koła. Na środek każdego położyć po 1łyżce farszu, złożyć na pół, zlepić i odłożyć na stolicę. Nastawić osoloną wodę w garnku. W momencie wrzenia zmniejszyć płomień i wrzucić pierogi. Gdy wypłyną na wierzch gotować 2-3 minuty. Wyjąć je z wody, odcedzić i wyłożyć na półmisek. Pierogi posypać startą skórką pomarańczy i polać syropem daktylowym.