Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 172 Ocena: 2371
Dodano: 14.03.2016
Odsłon: 2158
3-4 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Wszystkie suche składniki wsypać do miseczki. Miód przelać do drugiej miseczki i dolać szklankę ciepłej wody około 250 ml. Dokładnie wymieszać aby miód dobrze się rozpuścił. Następnie przelać rozpuszczony miód do suchych składników. Dokładnie wymieszać.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć całą masę, można też lekko ją ugnieść łyżką.
Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni przez około godzinę.
Ważne jest aby granolę co kilka chwil mieszać, ponieważ łatwo się przypala. Po upieczeniu powinna być chrupiąca.
Można zjeść ją na śniadanie z jogurtem lub z mlekiem. Jest też świetna na deser, podana z owocami i jogurtem naturalnym.
*Ważne, aby pamiętać o tym, aby nie dodawać suszonych owoców do pieczenia, ponieważ spalą się i cała granola będzie gorzka.
*Druga rzecz o której należy pamiętać to to, aby mieszać ją dość często, aby jej nie przypalić.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)