Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto przepis na domowe musli, które robię sama w domu. Zawiera wyłącznie zdrowe i naturalne składniki.Przywraca prawidłowe wypróżnianie bo działa jak „miotełka”.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1464
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1187
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1317
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 962
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1464
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1187
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1317
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 962
Składniki
Wszystkie suche składniki wsypać do miseczki. Miód przelać do drugiej miseczki i dolać szklankę ciepłej wody około 250 ml. Dokładnie wymieszać aby miód dobrze się rozpuścił. Następnie przelać rozpuszczony miód do suchych składników. Dokładnie wymieszać. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć całą masę, można też lekko ją ugnieść łyżką. Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni przez około godzinę. Ważne jest aby granolę co kilka chwil mieszać, ponieważ łatwo się przypala. Po upieczeniu powinna być chrupiąca. Można zjeść ją na śniadanie z jogurtem lub z mlekiem. Jest też świetna na deser, podana z owocami i jogurtem naturalnym. *Ważne, aby pamiętać o tym, aby nie dodawać suszonych owoców do pieczenia, ponieważ spalą się i cała granola będzie gorzka. *Druga rzecz o której należy pamiętać to to, aby mieszać ją dość często, aby jej nie przypalić.