Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego niż robienie samemu to co dziś można kupić gotowe. Zagłębić się w to jak powstają pewne produkty które dziś idziemy do sklepu i kupujemy :)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5938
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4609
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5938
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4609
Składniki
Mleko od krowy przelewamy do litrowego słoika i odstawiamy na 1-2 dni w temperaturze pokojowej. Kiedy zbierze nam się na wierzchu śmietana zbieramy ją do małego pojemniczka. Do garnka wlewamy mleko pasteryzowane, gotujemy. Kiedy zacznie się podnosić dodajemy mleko od krowy. Zagotowujemy i odstawiamy do przestygnięcia. Następnie przelewamy je przez gęste sitko bądź sitko wyłożone gazą. Zostawiamy na noc w lodówce tak żeby serwatka wyciekła do garnka a serek się ukształtował. Podajemy z wcześniej zrobioną śmietaną oraz pomidorkiem i szczypiorkiem.