Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego niż robienie samemu to co dziś można kupić gotowe. Zagłębić się w to jak powstają pewne produkty które dziś idziemy do sklepu i kupujemy :)
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 35
Ciasteczka są szybkie i łatwe do przygotowania. Są przy tym bardzo pyszne.
Odsłon: 53
Bardzo lubię kotlety mielone i często szukam pomysłu, by je urozmaicić. Poniż...
Odsłon: 53
Bardzo lubię makaron, dlatego eksperymentuję z różnymi jego rodzajami i dodat...
Odsłon: 63
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 31
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 35
Ciasteczka są szybkie i łatwe do przygotowania. Są przy tym bardzo pyszne.
Odsłon: 53
Bardzo lubię kotlety mielone i często szukam pomysłu, by je urozmaicić. Poniż...
Odsłon: 53
Bardzo lubię makaron, dlatego eksperymentuję z różnymi jego rodzajami i dodat...
Odsłon: 63
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 31
Składniki
Mleko od krowy przelewamy do litrowego słoika i odstawiamy na 1-2 dni w temperaturze pokojowej. Kiedy zbierze nam się na wierzchu śmietana zbieramy ją do małego pojemniczka. Do garnka wlewamy mleko pasteryzowane, gotujemy. Kiedy zacznie się podnosić dodajemy mleko od krowy. Zagotowujemy i odstawiamy do przestygnięcia. Następnie przelewamy je przez gęste sitko bądź sitko wyłożone gazą. Zostawiamy na noc w lodówce tak żeby serwatka wyciekła do garnka a serek się ukształtował. Podajemy z wcześniej zrobioną śmietaną oraz pomidorkiem i szczypiorkiem.