Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic lepszego niż robienie samemu to co dziś można kupić gotowe. Zagłębić się w to jak powstają pewne produkty które dziś idziemy do sklepu i kupujemy :)
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12966
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8081
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 329
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 114
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2198
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 751
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12966
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8081
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 329
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 114
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2198
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 751
Składniki
Mleko od krowy przelewamy do litrowego słoika i odstawiamy na 1-2 dni w temperaturze pokojowej. Kiedy zbierze nam się na wierzchu śmietana zbieramy ją do małego pojemniczka. Do garnka wlewamy mleko pasteryzowane, gotujemy. Kiedy zacznie się podnosić dodajemy mleko od krowy. Zagotowujemy i odstawiamy do przestygnięcia. Następnie przelewamy je przez gęste sitko bądź sitko wyłożone gazą. Zostawiamy na noc w lodówce tak żeby serwatka wyciekła do garnka a serek się ukształtował. Podajemy z wcześniej zrobioną śmietaną oraz pomidorkiem i szczypiorkiem.