Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy chleb zrobiony z mieszanki mąki ryżowej, kukurydzianej i ziemniaczanej z dodatkiem płatków owsianych.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35738
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1220
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1761
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6045
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35738
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1220
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1761
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6045
        
        
                Składniki
Mąki ryżową, ziemniaczaną i kukurydzianą wsypujemy do miski razem z płatkami owsianymi, solą oraz drożdżami.
Mieszamy i dolewamy wodę z octem. Dokładnie mieszamy i dolewamy oliwę. Mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto podrośnie wówczas przekładamy je do dwóch małych keksówek wysmarowanych olejem. Wierzch można posypać kminkiem. Tak wypełnione foremki odkładamy do wyrośnięcia.
Podrośnięte chlebki wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 250'C i od razu zmniejszamy temperaturę do 200'C i ustawimy grzanie piekarnika na góra i dół bez termoobiegu. Chlebek pieczemy około 40-45 minut. Po upieczeniu chleb studzimy na kratce. Smacznego !!!
;-D
;-)))