Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiłam go wcześniej już trzy razy ale za każdym razem czegoś mi w nim brakowało. Teraz wyszedł taki-jaki miał wg mnie wyjść. Jest różnica między tym domowym a tym ze sklepu w którym dominuje ryż i sól. Polecam.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 374
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 374
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Makrele obrać dokładnie z ości i skóry. Pokroić drobno. Na maśle podsmażyć drobno pokrojone pieczarki. Doprawić solą i pieprzem. W głębokiej patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę,starte na grubych oczkach warzywa oraz liście laurowe i ziele. Dusić do miękkości, podlewając bulionem lub wodą. Doprawić przyprawami. Dodać koncentrat pomidorowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Jeszcze chwilę całość trzymać na ogniu. Ostudzić. Połączyć z ryżem , rozdrobnioną makrelą , sokiem z cytryny i pieczarkami. Doprawić wg własnego smaku. Paprykarz powinien być ostro-słodki w smaku. Przynajmniej mnie taki smakuje.