Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiłam go wcześniej już trzy razy ale za każdym razem czegoś mi w nim brakowało. Teraz wyszedł taki-jaki miał wg mnie wyjść. Jest różnica między tym domowym a tym ze sklepu w którym dominuje ryż i sól. Polecam.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12836
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1452
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14087
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5853
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12836
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1452
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14087
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5853
Składniki
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Makrele obrać dokładnie z ości i skóry. Pokroić drobno. Na maśle podsmażyć drobno pokrojone pieczarki. Doprawić solą i pieprzem. W głębokiej patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę,starte na grubych oczkach warzywa oraz liście laurowe i ziele. Dusić do miękkości, podlewając bulionem lub wodą. Doprawić przyprawami. Dodać koncentrat pomidorowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Jeszcze chwilę całość trzymać na ogniu. Ostudzić. Połączyć z ryżem , rozdrobnioną makrelą , sokiem z cytryny i pieczarkami. Doprawić wg własnego smaku. Paprykarz powinien być ostro-słodki w smaku. Przynajmniej mnie taki smakuje.