Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiłam go wcześniej już trzy razy ale za każdym razem czegoś mi w nim brakowało. Teraz wyszedł taki-jaki miał wg mnie wyjść. Jest różnica między tym domowym a tym ze sklepu w którym dominuje ryż i sól. Polecam.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117861
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8295
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3083
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2010
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1483
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117861
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8295
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3083
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2010
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1483
Składniki
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Makrele obrać dokładnie z ości i skóry. Pokroić drobno. Na maśle podsmażyć drobno pokrojone pieczarki. Doprawić solą i pieprzem. W głębokiej patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę,starte na grubych oczkach warzywa oraz liście laurowe i ziele. Dusić do miękkości, podlewając bulionem lub wodą. Doprawić przyprawami. Dodać koncentrat pomidorowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Jeszcze chwilę całość trzymać na ogniu. Ostudzić. Połączyć z ryżem , rozdrobnioną makrelą , sokiem z cytryny i pieczarkami. Doprawić wg własnego smaku. Paprykarz powinien być ostro-słodki w smaku. Przynajmniej mnie taki smakuje.