Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy paprykarz to pyszna pasta kanapkowa z ryby, ryżu i podsmażanych warzyw z koncentratem pomidorowym. Bardzo smaczny paprykarz, banalnie prosty, przygotowany w domu jest o wiele pyszniejszy niż ten ze sklepu, polecam!
Ryż ugotować na miękko zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Makrelę obrać ze skóry i usnąć ości. Rybę rozdrobnić widelcem.
Cebulę pokroić w kostkę. Marchewkę i pietruszkę obrać ze skórki i zetrzeć na tarce. Do koncentratu pomidorowego dodać wodę i wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej. Usmażyć na nim cebulę, do momentu aż się zeszkli. Następnie dodać startą marchewkę i pietruszkę. Wszystko smażyć jeszcze około 5-7 minut i często mieszać. Na koniec dodać rozwodniony koncentrat pomidorowy i wymieszać. Doprawić solą, pieprzem, obiema paprykami i suszonym czosnkiem. Patelnię przykryć i dusić, aż warzywa będą miękkie.
Patelnię zdjąć z ognia, dodać ryż i makrelę. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotowy paprykarz przełożyć do miseczki. Podawać z ulubionym pieczywem.
Smacznego!
Wspaniala bomba witaminowa, bardzo smaczne i zdrowe, aczkolwiek wymaga troche...
Odsłon: 4964
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 41
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 328
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 41
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 328
Składniki
Ryż ugotować na miękko zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Makrelę obrać ze skóry i usnąć ości. Rybę rozdrobnić widelcem. Cebulę pokroić w kostkę. Marchewkę i pietruszkę obrać ze skórki i zetrzeć na tarce. Do koncentratu pomidorowego dodać wodę i wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej. Usmażyć na nim cebulę, do momentu aż się zeszkli. Następnie dodać startą marchewkę i pietruszkę. Wszystko smażyć jeszcze około 5-7 minut i często mieszać. Na koniec dodać rozwodniony koncentrat pomidorowy i wymieszać. Doprawić solą, pieprzem, obiema paprykami i suszonym czosnkiem. Patelnię przykryć i dusić, aż warzywa będą miękkie. Patelnię zdjąć z ognia, dodać ryż i makrelę. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotowy paprykarz przełożyć do miseczki. Podawać z ulubionym pieczywem. Smacznego!
Przepisy Śniadania
Śniadania
Omlet z jeżynami
Śniadania
Jak zrobić pyszny i pożywny domowy omlet – przepis
Śniadania
Czekoladowa owsianka z malinami Ani Lewandowskiej
Śniadania
Placuszki z banana, serka wiejskiego i płatków owsianych
Omlet z jeżynami
Słodkie śniadanie... 2 latek uwielbia =)
Odsłon: 56
Jak zrobić pyszny i pożywny domowy omlet – przepis
Jeśli nie masz pomysłu na to co jeść i jednocześnie twoje umiejętności kulina...
Odsłon: 165