Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak domowy pasztet z domowym chlebem i domowym masłem. Uczta dla podniebienia.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1296
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5826
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8832
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18443
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1296
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5826
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8832
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18443
Składniki
Umyte i osuszone mięso pokroić. Z boczku usunąć skórę i drobno pokroić ( zalać ją w rondelku wodą i gotować aż kawałeczki skóry zaczną się kleić ), a resztę mięs w pokroić sporą kostkę. Wrzucić do garnka i podsmażyć je, dodać cebulę i smażyć aż cebula się zrumieni. Następnie zalać wszystko wywarem, dodać przyprawy według uznania i dusić pod przykryciem do miękkości. W razie konieczności podlać jeszcze odrobiną wywaru. Gdy skórki są dobre dodać je razem z płynem do mięsa i zagotować a potem dodać pokruszoną bułkę i wymieszać tak aby bułka wchłonęła wywar. Przestudzić mięso, w razie konieczności jeszcze doprawić, zmielić w maszynce do mięsa, wbić jajko i wymieszać masę. Masę na pasztet rozdzielić do 3 drewnianych foremek specjalnych do pieczenia pasztetu wyłożonych papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Upieczone pasztety wystudzić i wstawić do lodówki. Podawać z pieczywem.