Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki na wyborne śniadanie.
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52329
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52329
Składniki
Wykonanie farszu: Mięso, cebulę zmielić, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Wykonanie ciasta: Drożdże dokładnie rozmieszać w ciepłym mleku, dodać sól, cukier, jajko, roztopione masło i mąkę, gdyby ciasto było za rzadkie dodać jeszcze mąki.. Dokładnie wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce aby wyrosło. Z ciasta formować bułeczki, następnie na środek wyłożyć przygotowany farsz. Zlepić kraje bułeczek tak aby farsz był częściowo widoczny.
Podsmażyć je na podgrzanym oleju. Najpierw położyć je na patelnię mięsem do dołu, potem przewrócić, zmniejszyć ogień i usmażyć bułeczki. SMACZNEGO.