Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki na wyborne śniadanie.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4914
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5815
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7476
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4914
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5815
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7476
Składniki
Wykonanie farszu: Mięso, cebulę zmielić, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Wykonanie ciasta: Drożdże dokładnie rozmieszać w ciepłym mleku, dodać sól, cukier, jajko, roztopione masło i mąkę, gdyby ciasto było za rzadkie dodać jeszcze mąki.. Dokładnie wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce aby wyrosło. Z ciasta formować bułeczki, następnie na środek wyłożyć przygotowany farsz. Zlepić kraje bułeczek tak aby farsz był częściowo widoczny.
Podsmażyć je na podgrzanym oleju. Najpierw położyć je na patelnię mięsem do dołu, potem przewrócić, zmniejszyć ogień i usmażyć bułeczki. SMACZNEGO.