Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste, drożdżowe, nadziane bułeczki idealne na śniadanko.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326918
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12162
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17130
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326918
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12162
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17130
Składniki
Do rozkruszonych drożdży dodajemy ciepłe mleko, cukier, łyżkę mąki, mieszamy i czekamy by ruszyły. Po 10 minutach dodajemy sól, olej, jajko, i mąkę wyrabiamy na elastyczne ciasto. Odstawiamy na 20 minut by troszkę podrosło. Wałkujemy na prostokąt, smarujemy całość jajkiem. Po bokach układamy parówki i posypujemy startym serem, który delikatnie oprószamy papryką mieloną i ziołami.
Zwijamy ciasto do siebie w dwa rulony, połączenie możemy posmarować jajkiem by nam ładnie się skleiło. Kroimy nasz rulon w paski, u mnie wyszło 15 bułeczek, układamy na papierze do pieczenia. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 20 minut na złoty kolor w 180 stopniach.
Podajemy z majonezem, ketchupem, ulubionymi sosami, posypane cebulą prażoną. SMACZNEGO