Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste, drożdżowe, nadziane bułeczki idealne na śniadanko.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5343
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1682
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5203
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1700
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5343
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1682
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5203
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1700
Składniki
Do rozkruszonych drożdży dodajemy ciepłe mleko, cukier, łyżkę mąki, mieszamy i czekamy by ruszyły. Po 10 minutach dodajemy sól, olej, jajko, i mąkę wyrabiamy na elastyczne ciasto. Odstawiamy na 20 minut by troszkę podrosło. Wałkujemy na prostokąt, smarujemy całość jajkiem. Po bokach układamy parówki i posypujemy startym serem, który delikatnie oprószamy papryką mieloną i ziołami.
Zwijamy ciasto do siebie w dwa rulony, połączenie możemy posmarować jajkiem by nam ładnie się skleiło. Kroimy nasz rulon w paski, u mnie wyszło 15 bułeczek, układamy na papierze do pieczenia. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 20 minut na złoty kolor w 180 stopniach.
Podajemy z majonezem, ketchupem, ulubionymi sosami, posypane cebulą prażoną. SMACZNEGO