Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste, drożdżowe, nadziane bułeczki idealne na śniadanko.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3016
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 67
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3016
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 67
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Do rozkruszonych drożdży dodajemy ciepłe mleko, cukier, łyżkę mąki, mieszamy i czekamy by ruszyły. Po 10 minutach dodajemy sól, olej, jajko, i mąkę wyrabiamy na elastyczne ciasto. Odstawiamy na 20 minut by troszkę podrosło. Wałkujemy na prostokąt, smarujemy całość jajkiem. Po bokach układamy parówki i posypujemy startym serem, który delikatnie oprószamy papryką mieloną i ziołami.
Zwijamy ciasto do siebie w dwa rulony, połączenie możemy posmarować jajkiem by nam ładnie się skleiło. Kroimy nasz rulon w paski, u mnie wyszło 15 bułeczek, układamy na papierze do pieczenia. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 20 minut na złoty kolor w 180 stopniach.
Podajemy z majonezem, ketchupem, ulubionymi sosami, posypane cebulą prażoną. SMACZNEGO