Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sytuacja jest następująca: dwie plastikowe miski (jedna znacznie większa od drugiej),małą wypełnia ciasto , a dużą ciepła woda- efekt : pyszne ciasto drożdżowe .
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4433
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 199
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20857
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4433
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 199
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20857
Składniki
Składniki kruszonki zagnieść rozdrabniając palcami na drobne grudki - do lodówki
Do miski plastikowej wlożyć wszystkie składniki ciasta z wyjątkiem margaryny, mleka , drożdży, owoców.Margarynę rozpuścić , przestudzić i dołożyć do miski, mleko lekko podgrzać i rozpuścić w nim drożdże- do miski. Zawartość miski wyrobić łyżka nie-metalową- ku waszemu zdziwieniu to ciasto ma raczej lejącą konsystencję
Miskę z ciastem włożyć do większej miski napełnionej dobrze ciepła wodą i przykryć ściereczką. Po 20 min wymieszać całość i znów przykryć na 20 min. ewentualnie wymieniając wodę na cieplejszą.
Przełożyć ciasto na blachę wysmarowaną tłuszczem , wyrównać, posypać owocami a potem kruszonką
Pieczemy ciasto od 0 st.zwiększając do 180 st. przez około 30-40 min.