Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19288
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13055
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1706
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232154
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19288
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13055
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1706
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232154
Składniki
Ciasto: Mleko z cukrem lekko podgrzewamy i ściągamy z ognia i rozpuszczamy w nim drożdże oraz wsypujemy troszkę mąki. Odstawiamy do wyrośnięcia po czym dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto, które pozostawimy ponownie do wyrośnięcia.
Ser: Ser mielimy i mieszamy z cukrem i budyniem. Kruszonka: Zagniatamy podane składniki tworząc kruszonkę. Z ciasta formujemy bułeczki i do każdej dajemy po troszku sera potrzepujemy kruszonką i odstawiamy aby znów wyrosły, pieczemy na rumiano. Wspaniałe drożdżówki.