Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 796
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425165
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10733
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 796
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425165
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10733
Składniki
Ciasto: Mleko z cukrem lekko podgrzewamy i ściągamy z ognia i rozpuszczamy w nim drożdże oraz wsypujemy troszkę mąki. Odstawiamy do wyrośnięcia po czym dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto, które pozostawimy ponownie do wyrośnięcia.
Ser: Ser mielimy i mieszamy z cukrem i budyniem. Kruszonka: Zagniatamy podane składniki tworząc kruszonkę. Z ciasta formujemy bułeczki i do każdej dajemy po troszku sera potrzepujemy kruszonką i odstawiamy aby znów wyrosły, pieczemy na rumiano. Wspaniałe drożdżówki.