Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 51
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 89
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 51
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 89
Składniki
Do miski wsyp drożdże, cukier i zalej mlekiem, wymieszaj. Dodaj roztopione masło, jajko, żółtko, aromat waniliowy, mąkę. Wszystko razem wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, ugniataj je dotąd, aż nie będzie się przyklejać do ścianek miski.
Ser zmiksuj na gładką masę, oddziel żółtko od białka, białko ubij na sztywną pianę. Zmiksuj żółtko razem z cukrem, do masy jajecznej dodaj ser, wszystko razem wymiksuj i całość delikatnie wymieszaj z ubitym na sztywno białkiem.
Gotowe ciasto wyłóż na podsypany mąką blat i rozwałkuj, podsypując mąką, na grubość 1-2 cm. Na całej powierzchni powycinaj szklanką koła. W każdym krążku delikatnie palcami zrób niewielki dołek na masę serową. Na każdy krążek, na dołek, wyłóż masę serową, nie więcej niż łyżeczkę tak aby nam masa nie wylała się podczas pieczenia . Ciasto wokół sera posmaruj białkiem.
Krążki z serem układaj po 6 na wysmarowaną masłem brytfannę.
Piec w temp 200'C przez około 15-20 minut. Smacznego !!!