Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i puszyste drożdżówki wypełnione po brzegi truskawkami i słodką kruszonką.
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 39
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 12
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 65
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5087
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 39
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 12
Koktajl jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli ktoś nie przepada...
Odsłon: 65
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 5087
Składniki
Do misy przełóż suche składniki, jajka i mleko, wyrób na gładkie ciasto Kiedy ciasto zacznie odchodzić od boków misy, dodaj roztopione masło i ponownie wyrób Wyrobione ciasto przykryj szczelnie folią spożywczą i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (1-1,5 godz.)
Następnie ciasto przełóż na blat i wyrabiaj przez kilka minut Podziel na 8 części każda o wadze ok. 70 g Uformuj okrągłe bułeczki i odłóż je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia Przykryj bułeczki folią spożywczą i odstaw do napuszenia (ok. 30 min)
Kruszonka: wszystkie składniki połącz w misce do uzyskania okruchów ciasta Truskawki wyszypułkuj i podziel na połówki
Przygotuj szklankę której dno ma średnicę ok. 6 cm i trochę oleju Dno szklanki posmaruj dokładnie olejem i rób w bułeczkach wgłębienie Do wgłębienia nakładaj truskawki Boki drożdżówek posmaruj białkiem roztrzepanym z mlekiem Wierzch posyp dużą ilością kruszonki Piecz 15-18 min w piekarniku nagrzanym do 180°C