Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i puszyste drożdżówki wypełnione po brzegi truskawkami i słodką kruszonką.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 942
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 155
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 942
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 155
Składniki
Do misy przełóż suche składniki, jajka i mleko, wyrób na gładkie ciasto Kiedy ciasto zacznie odchodzić od boków misy, dodaj roztopione masło i ponownie wyrób Wyrobione ciasto przykryj szczelnie folią spożywczą i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (1-1,5 godz.)
Następnie ciasto przełóż na blat i wyrabiaj przez kilka minut Podziel na 8 części każda o wadze ok. 70 g Uformuj okrągłe bułeczki i odłóż je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia Przykryj bułeczki folią spożywczą i odstaw do napuszenia (ok. 30 min)
Kruszonka: wszystkie składniki połącz w misce do uzyskania okruchów ciasta Truskawki wyszypułkuj i podziel na połówki
Przygotuj szklankę której dno ma średnicę ok. 6 cm i trochę oleju Dno szklanki posmaruj dokładnie olejem i rób w bułeczkach wgłębienie Do wgłębienia nakładaj truskawki Boki drożdżówek posmaruj białkiem roztrzepanym z mlekiem Wierzch posyp dużą ilością kruszonki Piecz 15-18 min w piekarniku nagrzanym do 180°C