Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i puszyste drożdżówki wypełnione po brzegi truskawkami i słodką kruszonką.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326530
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12099
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16915
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5537
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326530
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12099
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16915
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5537
Składniki
Do misy przełóż suche składniki, jajka i mleko, wyrób na gładkie ciasto Kiedy ciasto zacznie odchodzić od boków misy, dodaj roztopione masło i ponownie wyrób Wyrobione ciasto przykryj szczelnie folią spożywczą i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (1-1,5 godz.)
Następnie ciasto przełóż na blat i wyrabiaj przez kilka minut Podziel na 8 części każda o wadze ok. 70 g Uformuj okrągłe bułeczki i odłóż je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia Przykryj bułeczki folią spożywczą i odstaw do napuszenia (ok. 30 min)
Kruszonka: wszystkie składniki połącz w misce do uzyskania okruchów ciasta Truskawki wyszypułkuj i podziel na połówki
Przygotuj szklankę której dno ma średnicę ok. 6 cm i trochę oleju Dno szklanki posmaruj dokładnie olejem i rób w bułeczkach wgłębienie Do wgłębienia nakładaj truskawki Boki drożdżówek posmaruj białkiem roztrzepanym z mlekiem Wierzch posyp dużą ilością kruszonki Piecz 15-18 min w piekarniku nagrzanym do 180°C