Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i puszyste drożdżówki wypełnione po brzegi truskawkami i słodką kruszonką.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424807
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10647
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336935
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4745
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424807
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10647
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336935
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4745
Składniki
Do misy przełóż suche składniki, jajka i mleko, wyrób na gładkie ciasto Kiedy ciasto zacznie odchodzić od boków misy, dodaj roztopione masło i ponownie wyrób Wyrobione ciasto przykryj szczelnie folią spożywczą i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (1-1,5 godz.)
Następnie ciasto przełóż na blat i wyrabiaj przez kilka minut Podziel na 8 części każda o wadze ok. 70 g Uformuj okrągłe bułeczki i odłóż je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia Przykryj bułeczki folią spożywczą i odstaw do napuszenia (ok. 30 min)
Kruszonka: wszystkie składniki połącz w misce do uzyskania okruchów ciasta Truskawki wyszypułkuj i podziel na połówki
Przygotuj szklankę której dno ma średnicę ok. 6 cm i trochę oleju Dno szklanki posmaruj dokładnie olejem i rób w bułeczkach wgłębienie Do wgłębienia nakładaj truskawki Boki drożdżówek posmaruj białkiem roztrzepanym z mlekiem Wierzch posyp dużą ilością kruszonki Piecz 15-18 min w piekarniku nagrzanym do 180°C