Do góry

Śniadania Przepis na:

Duszone pieczarki z cukinią.

Duszone pieczarki z cukinią.

Autor:

Przepisów i artykułów: 784 Ocena: 14934

Dodano:

Odsłon: 493

Dla łakomczuchów świetna przekąska,smaczna i dietetyczna:) Ja bardzo lubię tego typu przekąski,są syte ,smaczne i nie tuczą,chociaż w moim wieku już nie powinnam na to zwracać uwagi,ale chcący jeszcze pożyć w zdrowiu powinno się:)

Składniki

  • 1 zielona cukinia
  • 500g pieczarki
  • masło 1/4 kostki
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól i pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Masło rozgrzać na patelni.
    Pieczarki umyć,nóżki wyciąć i wrzucić na rozgrzane masło.

    Smażyć 10min.
    Dodać pokrojoną cukinię w talarki.
    Posolić i popieprzyć.Dodać sok z cytryny ,pieczarki nam nie ściemnieją i nabiorą pysznego smaku.

    Warzywa puszczą sok ,więc trzeba patelnię dać na największy płomień,gdzie soki szybko odparują, a pieczarki i cukinia ładnie się zrumienią.

    Podsmażyć do miękkości ,doprawić do smaku.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (19)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń