Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dutch baby to nic innego jak pieczony naleśnik. Robi się go jeszcze szybciej niż te tradycyjne, bo wlewasz do foremki i wkładasz do piekarnika. Jedyne co musisz zrobić to go zjeść:,-) Niestety nie mogę dodać zdjęcia, ale cały filmik krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz kanale YouTube @smacznie_ba_talerzu . Zostawić link na dole strony. Serdecznie zapraszam!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10752
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4813
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 934
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9182
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10752
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4813
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 934
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9182
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1356
Składniki
Piekarnik nastaw na 220° i włóż do środka naczynie do zapiekania.
Mąkę przesiej przez sito i wsyp do miski. Dodaj szczyptę soli. Dobrze wymieszaj. Dodaj, mleko, jajka oraz nektar. Za pomocą trzepaczki mieszaj do uzyskania gładkiej masy. Możesz również użyć do tego miksera lub blendera kielichowego. Ciasto odstaw na 20 minut, aby odpoczęło.
Kiedy piekarnik będzie nagrzany ostrożnie wyciąg naczynie, posmaruj roztopionym masłem dno oraz boki za pomocą pędzelka. Ostrożnie, cienkim strumieniem wlej ciasto. Piecz ok 20 min do zrumienienia. Gotowy naleśnik oprósz cukrem pudrem i udekoruj ulubionymi owocami. Smacznego