Do góry

Śniadania Przepis na:

Dutch baby

Dutch baby

Autor:

Przepisów i artykułów: 88 Ocena: 456

Dodano:

Odsłon: 1205

Dutch baby to nic innego jak pieczony naleśnik. Robi się go jeszcze szybciej niż te tradycyjne, bo wlewasz do foremki i wkładasz do piekarnika. Jedyne co musisz zrobić to go zjeść:,-) Niestety nie mogę dodać zdjęcia, ale cały filmik krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz kanale YouTube @smacznie_ba_talerzu . Zostawić link na dole strony. Serdecznie zapraszam!

Składniki

  • ½ szkl mleka
  • ½ szkl mąki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki syropu z agawy/klonowego lub miodu
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • Szczypta soli
  • cukier puder do oprószenia
  • ulubione owoce( truskawki, maliny, borówki, ananas)
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Dutch baby

Przygotowanie

  1. Piekarnik nastaw na 220° i włóż do środka naczynie do zapiekania.

  2. Mąkę przesiej przez sito i wsyp do miski. Dodaj szczyptę soli. Dobrze wymieszaj. Dodaj, mleko, jajka oraz nektar. Za pomocą trzepaczki mieszaj do uzyskania gładkiej masy. Możesz również użyć do tego miksera lub blendera kielichowego. Ciasto odstaw na 20 minut, aby odpoczęło.

  3. Kiedy piekarnik będzie nagrzany ostrożnie wyciąg naczynie, posmaruj roztopionym masłem dno oraz boki za pomocą pędzelka. Ostrożnie, cienkim strumieniem wlej ciasto. Piecz ok 20 min do zrumienienia. Gotowy naleśnik oprósz cukrem pudrem i udekoruj ulubionymi owocami.
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń