Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dutch baby to nic innego jak pieczony naleśnik. Robi się go jeszcze szybciej niż te tradycyjne, bo wlewasz do foremki i wkładasz do piekarnika. Jedyne co musisz zrobić to go zjeść:,-) Niestety nie mogę dodać zdjęcia, ale cały filmik krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz kanale YouTube @smacznie_ba_talerzu . Zostawić link na dole strony. Serdecznie zapraszam!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2513
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3437
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1507
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2212
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2513
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3437
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1507
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2212
Składniki
Piekarnik nastaw na 220° i włóż do środka naczynie do zapiekania.
Mąkę przesiej przez sito i wsyp do miski. Dodaj szczyptę soli. Dobrze wymieszaj. Dodaj, mleko, jajka oraz nektar. Za pomocą trzepaczki mieszaj do uzyskania gładkiej masy. Możesz również użyć do tego miksera lub blendera kielichowego. Ciasto odstaw na 20 minut, aby odpoczęło.
Kiedy piekarnik będzie nagrzany ostrożnie wyciąg naczynie, posmaruj roztopionym masłem dno oraz boki za pomocą pędzelka. Ostrożnie, cienkim strumieniem wlej ciasto. Piecz ok 20 min do zrumienienia. Gotowy naleśnik oprósz cukrem pudrem i udekoruj ulubionymi owocami. Smacznego