Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dutch baby z brzoskwiniami w karmelu z dodatkiem likieru z Kumkwatu. Pieczony naleśnik to pyszne śniadanie lub deser, w zależności kiedy go jesz.
naczynie do zapiekania, patelnia
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 168
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 168
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Masło rozpuść. Piekarnik rozgrzej na 200’C, wstaw formę do zapiekania. Do miski dodaj mleko, mąkę, jajka, wanilie i rozpuszczone masło. Wszystko dokładnie wymieszaj. Wyjmij formy z piekarnika, do każdej wrzuć kawałek masła i pędzelkiem rozsmaruj masło po formie. Przelej masę. Wstaw do piekarnika na około 20 min.
Cukier rozpuść na patelni, jak się delikatnie zarumieni dodaj masło i brzoskwinie, Delikatnie poruszaj patelnią aby rozprowadzić karmel po owocach. Dolej likier i wszystko ponownie wymieszaj. Smaż jeszcze przez 1-2 min. Upieczony naleśnik posmaruj jogurtem, dodaj owoce i posyp cukrem pudrem.