Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dutch baby z brzoskwiniami w karmelu z dodatkiem likieru z Kumkwatu. Pieczony naleśnik to pyszne śniadanie lub deser, w zależności kiedy go jesz.
naczynie do zapiekania, patelnia
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 340
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4836
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 101
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 138
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 340
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4836
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 101
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 138
Składniki
Masło rozpuść. Piekarnik rozgrzej na 200’C, wstaw formę do zapiekania. Do miski dodaj mleko, mąkę, jajka, wanilie i rozpuszczone masło. Wszystko dokładnie wymieszaj. Wyjmij formy z piekarnika, do każdej wrzuć kawałek masła i pędzelkiem rozsmaruj masło po formie. Przelej masę. Wstaw do piekarnika na około 20 min.
Cukier rozpuść na patelni, jak się delikatnie zarumieni dodaj masło i brzoskwinie, Delikatnie poruszaj patelnią aby rozprowadzić karmel po owocach. Dolej likier i wszystko ponownie wymieszaj. Smaż jeszcze przez 1-2 min. Upieczony naleśnik posmaruj jogurtem, dodaj owoce i posyp cukrem pudrem.