Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Dyniowa pasta na ostro z chilli, z zielonym akcentem"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3807
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 246
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 223
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3807
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 246
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 223
Składniki
Dynię umyj, pokrój na mniejsze kawałki i wstaw do rozgrzanego piekarnika na 15 minut. Gdy zmięknie, obierz ją i miąższ przełóż do miski.
Obierz szalotki, czosnek i imbir, posiekaj.
Chilli umyj, pokrój na małe krążki.
Rozgrzej oliwę, wrzuć szalotki, czosnek, imbir i chilli. Dodaj kawałki obranej dyni. Gdy się zeszklą, dodaj 200 ml wody. Posól, gotuj około 10 minut. Wystudź i zmiksuj.
Posiekaj natkę, szczypiorek. Wymieszaj z pestkami dyni. Wyciśnij z cytryny sok, dodaj do natki i szczypiorku. Wymieszaj.
Dodaj kremowy serek do dyniowego purée, starannie wymieszaj. Dopraw do smaku.
Smaruj kromkę dyniową pastą, na wierzchu układaj zieleninę z pestkami dyni.Źródło: Olivia