Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te racuchy będą smakować każdemu.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1296
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1075
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 298
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1296
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1075
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 298
Składniki
Wykonanie: Mleko rozmącić dokładnie z jajkami, wsypać mąkę, sól i sodę. Dokładnie wyrobić mikserem, dodać startą na dużych oczkach dynię i wymieszać łyżką. Kłaść łyżką kształtne racuchy na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złoto. Podawać posypane mieszanką cukru i cynamonu lub konfiturą domowej roboty.