Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te racuchy będą smakować każdemu.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 91
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 73
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 105
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 91
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 73
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 105
Składniki
Wykonanie: Mleko rozmącić dokładnie z jajkami, wsypać mąkę, sól i sodę. Dokładnie wyrobić mikserem, dodać startą na dużych oczkach dynię i wymieszać łyżką. Kłaść łyżką kształtne racuchy na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złoto. Podawać posypane mieszanką cukru i cynamonu lub konfiturą domowej roboty.