Do góry

Śniadania Przepis na:

Dyniowe racuchy

Dyniowe racuchy

Autor:

Przepisów i artykułów: 85 Ocena: 245

Dodano:

Odsłon: 235

Sezon dyniowy w pełni, więc czas na racuchy z dyni :)

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka, mleko, sól, cukry gałkę muszkatołową i cynamon rozmieszać, dodać mąkę i proszek do pieczenia i jeszcze raz dokładnie rozmieszać.

  2. Obraną dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub krótko zblendować, dodać do przygotowanego w 1 etapie ciasta i wymieszać.

  3. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
    Podawać polane czekoladą lub posypane cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń