Do góry

Śniadania Przepis na:

Dyniowe racuchy

Dyniowe racuchy

Autor:

Przepisów i artykułów: 318 Ocena: 1878

Dodano:

Odsłon: 487

Sezon dyniowy w pełni, więc czas na racuchy z dyni :)

Składniki

  • Dynia około 20 dkg obranego owocu
  • Mąka pszenna 2 szklanki
  • Jajko 2 szt.
  • Mleko 1 szklanka
  • Cukier wanilinowy 1 opakowanie 16 g
  • Cukier biały 2-3 łyżeczki
  • Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • Sól 1/2 łyżeczki
  • Gałka muszkatołowa 1/2 łyżeczki
  • Cynamon 1 łyżeczka
  • Olej do smażenia
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Dyniowe racuchy

Przygotowanie

  1. Jajka, mleko, sól, cukry gałkę muszkatołową i cynamon rozmieszać, dodać mąkę i proszek do pieczenia i jeszcze raz dokładnie rozmieszać.

  2. Obraną dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub krótko zblendować, dodać do przygotowanego w 1 etapie ciasta i wymieszać.

  3. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
    Podawać polane czekoladą lub posypane cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń