Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka sadzone od kurek zielononóżek podane z usmażonymi pomidorami z cebulą.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11894
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16241
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5183
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11894
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16241
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5183
Składniki
Na rozgrzanej patelni z tłuszczem smażymy osoloną, pokrojoną w piórka cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora, solimy, pieprzymy do smaku i dusimy pod przykryciem do momentu miękkości pomidora. Gdy pomidor i cebula jest miękkie, wbijamy 2 jajka i smażymy pod przykryciem do momentu ścięcia się białka jajka. Po usmażeniu starajmy się wyłożyć usmażone jajka na środek talerza a usmażoną cebulkę z pomidorkiem ułożyć po obu stronach jajek. Posypujemy zielonymi natkami, pietruszki i kopru. Smacznego!!!