Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka sadzone od kurek zielononóżek podane z usmażonymi pomidorami z cebulą.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19175
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13002
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1629
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232052
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19175
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13002
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1629
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232052
Składniki
Na rozgrzanej patelni z tłuszczem smażymy osoloną, pokrojoną w piórka cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora, solimy, pieprzymy do smaku i dusimy pod przykryciem do momentu miękkości pomidora. Gdy pomidor i cebula jest miękkie, wbijamy 2 jajka i smażymy pod przykryciem do momentu ścięcia się białka jajka. Po usmażeniu starajmy się wyłożyć usmażone jajka na środek talerza a usmażoną cebulkę z pomidorkiem ułożyć po obu stronach jajek. Posypujemy zielonymi natkami, pietruszki i kopru. Smacznego!!!