Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka wbrew pozorom idealnie sprawdzi się jako smaczna propozycja na zabranie do pracy czy szkoły. Wystarczy zapakować ją do słoika i gotowe. Na zimno też jest smaczna.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2704
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5454
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 249
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2704
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5454
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 249
Składniki
Do wcześniej przygotowanej miski wsypałam płatki owsiane górskie i zalałam je wrzątkiem. Miskę przykryłam talerzykiem i zostawiłam na kilka minut do napęcznienia płatków, ale od czasu do czasu wymieszałam, aby woda dotarła do wszystkich płatków. Potem dodałam jogurt (możecie zastąpić kefirem) oraz miód (jak wspomniałam, użyłam wielokwiatowy) i dokładnie wszystko wymieszałam. Na gotowej owsiance ułożyłam pokrojone na kawałki daktyle, banany pokrojone w plasterki i posypałam granolą. Owsianka gotowa, smacznego