Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka wbrew pozorom idealnie sprawdzi się jako smaczna propozycja na zabranie do pracy czy szkoły. Wystarczy zapakować ją do słoika i gotowe. Na zimno też jest smaczna.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1018
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 933
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12783
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1018
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 933
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12783
Składniki
Do wcześniej przygotowanej miski wsypałam płatki owsiane górskie i zalałam je wrzątkiem. Miskę przykryłam talerzykiem i zostawiłam na kilka minut do napęcznienia płatków, ale od czasu do czasu wymieszałam, aby woda dotarła do wszystkich płatków. Potem dodałam jogurt (możecie zastąpić kefirem) oraz miód (jak wspomniałam, użyłam wielokwiatowy) i dokładnie wszystko wymieszałam. Na gotowej owsiance ułożyłam pokrojone na kawałki daktyle, banany pokrojone w plasterki i posypałam granolą. Owsianka gotowa, smacznego