Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka wbrew pozorom idealnie sprawdzi się jako smaczna propozycja na zabranie do pracy czy szkoły. Wystarczy zapakować ją do słoika i gotowe. Na zimno też jest smaczna.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10814
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4836
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 957
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9249
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1372
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10814
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4836
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 957
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9249
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1372
Składniki
Do wcześniej przygotowanej miski wsypałam płatki owsiane górskie i zalałam je wrzątkiem. Miskę przykryłam talerzykiem i zostawiłam na kilka minut do napęcznienia płatków, ale od czasu do czasu wymieszałam, aby woda dotarła do wszystkich płatków. Potem dodałam jogurt (możecie zastąpić kefirem) oraz miód (jak wspomniałam, użyłam wielokwiatowy) i dokładnie wszystko wymieszałam. Na gotowej owsiance ułożyłam pokrojone na kawałki daktyle, banany pokrojone w plasterki i posypałam granolą. Owsianka gotowa, smacznego