Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka wbrew pozorom idealnie sprawdzi się jako smaczna propozycja na zabranie do pracy czy szkoły. Wystarczy zapakować ją do słoika i gotowe. Na zimno też jest smaczna.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 22
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 22
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Do wcześniej przygotowanej miski wsypałam płatki owsiane górskie i zalałam je wrzątkiem. Miskę przykryłam talerzykiem i zostawiłam na kilka minut do napęcznienia płatków, ale od czasu do czasu wymieszałam, aby woda dotarła do wszystkich płatków. Potem dodałam jogurt (możecie zastąpić kefirem) oraz miód (jak wspomniałam, użyłam wielokwiatowy) i dokładnie wszystko wymieszałam. Na gotowej owsiance ułożyłam pokrojone na kawałki daktyle, banany pokrojone w plasterki i posypałam granolą. Owsianka gotowa, smacznego