Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wielkanocnym stole muszą pojawić się jajka faszerowane. To prosta przekąska, którą można przygotować na wiele smacznych sposobów. W poniższym przepisie znajdziesz trzy pyszne propozycje, które możesz wykorzystać podczas nadchodzących świąt. Faszerowane jajka w 5 minut z łososiem i koperkiem Z jajkami doskonale komponuje się wędzony łosoś oraz koperek, to właśnie z tych składników przygotowany został farsz. Świetnie pasować tu będzie również serek śmietankowy. Dietetyczne jajka faszerowane w 5 minut Jeżeli chcesz przygotować niskokaloryczne jajka faszerowane w 5 minut bez majonezu, ten przepis z pewnością ci się spodoba. Do farszy potrzebny będzie serek śmietankowy, posiekane rzodkiewki i ogórek zielony. Pyszna, wiosenna propozycja. Faszerowane jajka w 5 minut z pieczarkami W tym przepisie na faszerowane jajka wykorzystane zostały pieczarki oraz cebula. Wystarczy podsmażyć je na patelni, dodać do nich rozgniecione żółtka. Świetnym dodatkiem, który podkreśli smak farszu będzie szczypiorek.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Przygotowanie jajek faszerowanych łososiem i koperkiem zacznij od ugotowania jajek na twardo. Kiedy wystygną wydrąż żółtka i przełóż do miseczki, do żółtek dodaj rozdrobnionego wędzonego łososia, posiekany koperek, serek śmietankowy, jogurt grecki, sól i pieprz, wszystko wymieszaj i nafaszeruj jajka.
Przygotowanie dietetycznych jajek faszerowanych zacznij od ugotowania jajek na twardo. Usuń żółtka i przełóż je do miski. Rzodkiewki i ogórka pokrój w bardzo drobną kostkę, szczypiorek posiekaj. Dodaj warzywa do żółtek, dołóż także serek śmietankowy, jogurt grecki, sól i pieprz, wszystko wymieszaj. Nafaszeruj jajka.
Jajka ugotuj na twardo, kiedy przestygną oddziel białka od żółtek. Pieczarki i cebulę drobno posiekaj i podsmaż na maśle, kiedy przestygną dodaj do nich żółtka i majonez, dopraw solą i pieprzem. Dodaj posiekaną natkę pietruszki, wszystko wymieszaj i nafaszeruj jajka.