Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wielkanocnym stole muszą pojawić się jajka faszerowane. To prosta przekąska, którą można przygotować na wiele smacznych sposobów. W poniższym przepisie znajdziesz trzy pyszne propozycje, które możesz wykorzystać podczas nadchodzących świąt. Faszerowane jajka w 5 minut z łososiem i koperkiem Z jajkami doskonale komponuje się wędzony łosoś oraz koperek, to właśnie z tych składników przygotowany został farsz. Świetnie pasować tu będzie również serek śmietankowy. Dietetyczne jajka faszerowane w 5 minut Jeżeli chcesz przygotować niskokaloryczne jajka faszerowane w 5 minut bez majonezu, ten przepis z pewnością ci się spodoba. Do farszy potrzebny będzie serek śmietankowy, posiekane rzodkiewki i ogórek zielony. Pyszna, wiosenna propozycja. Faszerowane jajka w 5 minut z pieczarkami W tym przepisie na faszerowane jajka wykorzystane zostały pieczarki oraz cebula. Wystarczy podsmażyć je na patelni, dodać do nich rozgniecione żółtka. Świetnym dodatkiem, który podkreśli smak farszu będzie szczypiorek.
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 314
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 94
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 20
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 143
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 314
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 94
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 20
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 143
Składniki
Przygotowanie jajek faszerowanych łososiem i koperkiem zacznij od ugotowania jajek na twardo. Kiedy wystygną wydrąż żółtka i przełóż do miseczki, do żółtek dodaj rozdrobnionego wędzonego łososia, posiekany koperek, serek śmietankowy, jogurt grecki, sól i pieprz, wszystko wymieszaj i nafaszeruj jajka.
Przygotowanie dietetycznych jajek faszerowanych zacznij od ugotowania jajek na twardo. Usuń żółtka i przełóż je do miski. Rzodkiewki i ogórka pokrój w bardzo drobną kostkę, szczypiorek posiekaj. Dodaj warzywa do żółtek, dołóż także serek śmietankowy, jogurt grecki, sól i pieprz, wszystko wymieszaj. Nafaszeruj jajka.
Jajka ugotuj na twardo, kiedy przestygną oddziel białka od żółtek. Pieczarki i cebulę drobno posiekaj i podsmaż na maśle, kiedy przestygną dodaj do nich żółtka i majonez, dopraw solą i pieprzem. Dodaj posiekaną natkę pietruszki, wszystko wymieszaj i nafaszeruj jajka.