Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma Wielkanocy bez faszerowanych jajek, a te z dodatkiem kawioru smakują wyśmienicie. Polecam....
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 805
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 191
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 331
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 264
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 805
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 191
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 331
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 264
Składniki
Ugotowane i obrane ze skorupek jajka przekroić wzdłuż na pół. Wyciągnąć żółtka, przełożyć do miseczki.
Do żółtek dodać majonez i musztardę. Rozgnieść widelcem, aż masa będzie gładka. Dodać posiekaną rzeżuchę, szczyptę pieprzu i odrobinę soli ( nie za dużo, bo kawior jest słony), wymieszać.
Masą nadziewać połówki jajek, można to zrobić używając szprycy lub po prostu łyżeczką. Na każdą połówkę nałożyć odrobinę kawioru.