Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
FILET Z KURCZAKA z sosem serowym
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 449
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5600
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 449
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5600
Składniki
Pokrój filet z kurczaka, ubij. Na filecie z kurczaka ułożyć starty ser, suszone owoce i zawinąć. Zanurz każdą bułkę w mące, zanurz w jajku i zawiń w bułce tartej. Smażyć bułki na rozgrzanej patelni przez 2 minuty z każdej strony. Ułóż usmażone bułki w naczyniu do pieczenia, piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut. W międzyczasie przygotuj sos. Na patelni roztopić masło, dodać pokrojone pomidory. Smażyć 2 minuty, dodać śmietanę, starty twardy ser, zioła, czosnek. Dusić, aż ser się rozpuści. Gotowe bułeczki przykryj sosem serowym.