Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
FILET Z KURCZAKA z sosem serowym
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4418
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12001
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6826
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5615
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4418
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12001
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6826
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5615
Składniki
Pokrój filet z kurczaka, ubij. Na filecie z kurczaka ułożyć starty ser, suszone owoce i zawinąć. Zanurz każdą bułkę w mące, zanurz w jajku i zawiń w bułce tartej. Smażyć bułki na rozgrzanej patelni przez 2 minuty z każdej strony. Ułóż usmażone bułki w naczyniu do pieczenia, piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut. W międzyczasie przygotuj sos. Na patelni roztopić masło, dodać pokrojone pomidory. Smażyć 2 minuty, dodać śmietanę, starty twardy ser, zioła, czosnek. Dusić, aż ser się rozpuści. Gotowe bułeczki przykryj sosem serowym.