Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
FILET Z KURCZAKA z sosem serowym
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Pokrój filet z kurczaka, ubij. Na filecie z kurczaka ułożyć starty ser, suszone owoce i zawinąć. Zanurz każdą bułkę w mące, zanurz w jajku i zawiń w bułce tartej. Smażyć bułki na rozgrzanej patelni przez 2 minuty z każdej strony. Ułóż usmażone bułki w naczyniu do pieczenia, piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut. W międzyczasie przygotuj sos. Na patelni roztopić masło, dodać pokrojone pomidory. Smażyć 2 minuty, dodać śmietanę, starty twardy ser, zioła, czosnek. Dusić, aż ser się rozpuści. Gotowe bułeczki przykryj sosem serowym.