Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
FILET Z KURCZAKA z sosem serowym
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 24
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 28
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 660
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 118
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 24
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 28
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 660
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 118
Składniki
Pokrój filet z kurczaka, ubij. Na filecie z kurczaka ułożyć starty ser, suszone owoce i zawinąć. Zanurz każdą bułkę w mące, zanurz w jajku i zawiń w bułce tartej. Smażyć bułki na rozgrzanej patelni przez 2 minuty z każdej strony. Ułóż usmażone bułki w naczyniu do pieczenia, piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut. W międzyczasie przygotuj sos. Na patelni roztopić masło, dodać pokrojone pomidory. Smażyć 2 minuty, dodać śmietanę, starty twardy ser, zioła, czosnek. Dusić, aż ser się rozpuści. Gotowe bułeczki przykryj sosem serowym.