Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
FILET Z KURCZAKA z sosem serowym
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1655
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1432
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1583
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1655
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1432
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1583
Składniki
Pokrój filet z kurczaka, ubij. Na filecie z kurczaka ułożyć starty ser, suszone owoce i zawinąć. Zanurz każdą bułkę w mące, zanurz w jajku i zawiń w bułce tartej. Smażyć bułki na rozgrzanej patelni przez 2 minuty z każdej strony. Ułóż usmażone bułki w naczyniu do pieczenia, piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut. W międzyczasie przygotuj sos. Na patelni roztopić masło, dodać pokrojone pomidory. Smażyć 2 minuty, dodać śmietanę, starty twardy ser, zioła, czosnek. Dusić, aż ser się rozpuści. Gotowe bułeczki przykryj sosem serowym.