Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam zrobić fioletowe jajka bo robi się je bardzo prosto. Wykorzystałam buraka pieczonego i zakwas buraczany do zrobienia ich. Są fajną i lekką przekąską.
To przepis na smaczne wykorzystanie zalegających w lodówce produktów. Udział...
Odsłon: 208
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 229
To przepis na smaczne wykorzystanie zalegających w lodówce produktów. Udział...
Odsłon: 208
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 229
Składniki
Jajka gotuję na twardo, obieram i przekładam do słoika. Wlewam wodę, zakwas buraczany, ocet winny, dodaję sól, liście laurowe, ziele angielskie, pokrojony jeden burak. Wstawiam do lodówki na 12 godzin około. Wyjmuję z zalewy, kroję na pół i wydrążam żółtko.
Połowę żółtek przekładam do pojemnika wysokiego, dodaję jeden plaster buraka upieczonego, serek, sól, pieprz i miksuję na puszystą masę. Farsz przekładam do worka i wyciskam szprycą do jajek. Resztę żółtek kruszę na talerzu, układam natkę pietruszki. Z drugiego buraka robię różyczkę.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Naleśniki z twarogiem
Śniadania
Cebula na śniadanie według Ewy Wachowicz
Śniadania
Biała kiełbasa zapiekana z cebulą, jabłkiem i śliwkami
Śniadania
Świąteczna focaccia
Naleśniki z twarogiem
Moje naleśniki udają się już od pierwszego. Słyszałem opowieści, o wyrzucaniu...
Odsłon: 296
Cebula na śniadanie według Ewy Wachowicz
Kto powiedział, że przygotowanie sycącego śniadania wymaga mnóstwa składników...
Odsłon: 2843