Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 157 Ocena: 1553
Dodano: 09.03.2018
Odsłon: 21590
5-6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Jajka gotuję na twardo, obieram i przekładam do słoika. Wlewam wodę, zakwas buraczany, ocet winny, dodaję sól, liście laurowe, ziele angielskie, pokrojony jeden burak. Wstawiam do lodówki na 12 godzin około. Wyjmuję z zalewy, kroję na pół i wydrążam żółtko.
Połowę żółtek przekładam do pojemnika wysokiego, dodaję jeden plaster buraka upieczonego, serek, sól, pieprz i miksuję na puszystą masę. Farsz przekładam do worka i wyciskam szprycą do jajek. Resztę żółtek kruszę na talerzu, układam natkę pietruszki. Z drugiego buraka robię różyczkę.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

gochna55 13 marca 2018Zgłoś do usunięcia
Widać Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Super pomysł - wart wykorzystania. :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

bryssska 12 marca 2018Zgłoś do usunięcia
Taki prosty trik, a jaki efekt ;-)1 Kto głosował? | Odpowiedz

PysiaGotuje 09 marca 2018Zgłoś do usunięcia
Ciekawy pomysł :) Chyba wykorzystam Twój pomysł na Wielkanoc :)2 Kto głosował? | Odpowiedz