Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam zrobić fioletowe jajka bo robi się je bardzo prosto. Wykorzystałam buraka pieczonego i zakwas buraczany do zrobienia ich. Są fajną i lekką przekąską.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 30
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2237
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3407
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 30
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2237
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3407
Składniki
Jajka gotuję na twardo, obieram i przekładam do słoika. Wlewam wodę, zakwas buraczany, ocet winny, dodaję sól, liście laurowe, ziele angielskie, pokrojony jeden burak. Wstawiam do lodówki na 12 godzin około. Wyjmuję z zalewy, kroję na pół i wydrążam żółtko.
Połowę żółtek przekładam do pojemnika wysokiego, dodaję jeden plaster buraka upieczonego, serek, sól, pieprz i miksuję na puszystą masę. Farsz przekładam do worka i wyciskam szprycą do jajek. Resztę żółtek kruszę na talerzu, układam natkę pietruszki. Z drugiego buraka robię różyczkę.