Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam zrobić fioletowe jajka bo robi się je bardzo prosto. Wykorzystałam buraka pieczonego i zakwas buraczany do zrobienia ich. Są fajną i lekką przekąską.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2356
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1481
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 545
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3640
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1369
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2356
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1481
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 545
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3640
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1369
Składniki
Jajka gotuję na twardo, obieram i przekładam do słoika. Wlewam wodę, zakwas buraczany, ocet winny, dodaję sól, liście laurowe, ziele angielskie, pokrojony jeden burak. Wstawiam do lodówki na 12 godzin około. Wyjmuję z zalewy, kroję na pół i wydrążam żółtko.
Połowę żółtek przekładam do pojemnika wysokiego, dodaję jeden plaster buraka upieczonego, serek, sól, pieprz i miksuję na puszystą masę. Farsz przekładam do worka i wyciskam szprycą do jajek. Resztę żółtek kruszę na talerzu, układam natkę pietruszki. Z drugiego buraka robię różyczkę.