Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzkę. U mnie poszła w całości jeszcze gorąca i taka jest najlepsza.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8359
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1217
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 652
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8359
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1217
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 652
Składniki
Drożdże wymieszać z mąką.
Do miski wsypać mąkę, dodać sól, wodę i olej.
Wymieszać i zagnieść ciasto.
Miskę przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. 60 minut.
Następnie ciasto zagnieść na blacie lekko odsypanym mąką.
Ciasto przełożyć na papier do pieczenia i palcami uformować placek grubości ok. 1-1,5 cm.
Przykryć i odstawić na ok. 25 minut.
Wymieszać wszystkie składniki na solankę.
Na cieście rozłożyć połówki pomidorków, lekko skropić olejem i posmarować solanką.
Rozłożyć igiełki rozmarynu.
Piec w 210 C przez ok. 20 minut.
Do lekkiego zrumienienia.