Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A dzisiaj tradycyjny włoski chlebek z dużą ilościa rozmarynu i suszonych pomidorów.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1938
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 114
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 197
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 1938
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 114
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 197
Składniki
Z drożdzy , 50 ml wody, 2 łyżek mąki i łyżeczki cukru robimy rozczyn. Odstawiamy na 20 minut.Do mąki dodajemy sól, oliwę z oliwek i resztę wody.Zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy i wykładamy je na blachę, dość płasko. Odstawiamy do wyrośnięcia na 2 godz. Wyrośnięte ciasto skrapiamy oliwą wykładamy suszone pomidory i posypujemy rozmarynem.Piekkarnik nagrzewany do 220 stopni i pieczemy około 20 minut.