Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Focaccia z suszonymi pomidorami i szparagami to swietna propozycja na kolację. Polecam wypróbowanie przepisu.
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 120
Smaki Grecji!
Odsłon: 145
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 456
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 120
Smaki Grecji!
Odsłon: 145
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 456
Składniki
Drożdże rozkruszamy, wlewamy wodę, dodajemy cukier, mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Do dużej miski wsypujemy mąkę, otręby,sól i zioła. Wlewamy zaczyn. Suszone pomidory kroimy w kostkę. Dodajemy do miski wraz z olejem. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce. Ciasto wałkujemy na kształt koła około 25 cm. Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Szparagi kroimy na mniejsze kawałki. Układamy na ciaście. Pieczemy 30 minut do zrumienienia. Smacznego ;)