Do góry

Śniadania Przepis na:

Focaccia z suszonymi pomidorami i szparagami

Focaccia z suszonymi pomidorami i szparagami

Autor:

Przepisów i artykułów: 239 Ocena: 1629

Dodano:

Odsłon: 1113

Focaccia z suszonymi pomidorami i szparagami to swietna propozycja na kolację. Polecam wypróbowanie przepisu.

Składniki

  • 300 g mąki,
  • 50 g otręb pszennych,
  • 150 ml wody ciepłej,
  • 25 g drożdży,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • 1 łyżeczki soli,
  • 2 łyżki oliwy z pomidorów,
  • 100 g suszonych pomidorów w oliwie,
  • 1/2 łyżeczki bazyli,
  • 1/2 łyżeczki oregano,
  • 4-5 szparagów.
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Focaccia z suszonymi pomidorami i szparagami

Przygotowanie

  1. Drożdże rozkruszamy, wlewamy wodę, dodajemy cukier, mieszamy i odstawiamy na 10 minut.
    Do dużej miski wsypujemy mąkę, otręby,sól i zioła. Wlewamy zaczyn.

    Suszone pomidory kroimy w kostkę.
    Dodajemy do miski wraz z olejem.
    Zagniatamy ciasto.
    Odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce.

    Ciasto wałkujemy na kształt koła około 25 cm.
    Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
    Szparagi kroimy na mniejsze kawałki.

    Układamy na ciaście.
    Pieczemy 30 minut do zrumienienia.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń