Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Focaccia z suszonymi pomidorami i szparagami to swietna propozycja na kolację. Polecam wypróbowanie przepisu.
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 1512
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1119
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 133
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 1512
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1119
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 133
Składniki
Drożdże rozkruszamy, wlewamy wodę, dodajemy cukier, mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Do dużej miski wsypujemy mąkę, otręby,sól i zioła. Wlewamy zaczyn. Suszone pomidory kroimy w kostkę. Dodajemy do miski wraz z olejem. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce. Ciasto wałkujemy na kształt koła około 25 cm. Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Szparagi kroimy na mniejsze kawałki. Układamy na ciaście. Pieczemy 30 minut do zrumienienia. Smacznego ;)