Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Focaccia z suszonymi pomidorami i szparagami to swietna propozycja na kolację. Polecam wypróbowanie przepisu.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5396
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 910
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11842
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1355
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5396
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 910
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11842
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1355
Składniki
Drożdże rozkruszamy, wlewamy wodę, dodajemy cukier, mieszamy i odstawiamy na 10 minut. Do dużej miski wsypujemy mąkę, otręby,sól i zioła. Wlewamy zaczyn. Suszone pomidory kroimy w kostkę. Dodajemy do miski wraz z olejem. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce. Ciasto wałkujemy na kształt koła około 25 cm. Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Szparagi kroimy na mniejsze kawałki. Układamy na ciaście. Pieczemy 30 minut do zrumienienia. Smacznego ;)