Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały sposób na reanimację "dwudniowego" pieczywa... ja jednak lubię również od czasu do czasu poświęcić świeże bułeczki.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4806
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13046
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5763
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7343
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4806
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13046
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5763
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7343
Składniki
Jajko wbijamy do głębokiego talerza, dodajemy mleko, roztrzepujemy widelcem. Masło rozpuszczamy na patelni, bułkę lub chleb maczamy z obu stron w jajku, smażymy na złoty kolor. Serwujemy z miodem, konfiturą. Wersja na ostro, do jajka ścieramy odrobinę twardego żółtego sera i śmietany zamiast mleka - roztrzepujemy widelcem, maczamy, smażymy.