Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 5801
Dodano: 03.03.2008
Odsłon: 25975
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Jajko wbijamy do głębokiego talerza, dodajemy mleko, roztrzepujemy widelcem. Masło rozpuszczamy na patelni, bułkę lub chleb maczamy z obu stron w jajku, smażymy na złoty kolor. Serwujemy z miodem, konfiturą. Wersja na ostro, do jajka ścieramy odrobinę twardego żółtego sera i śmietany zamiast mleka - roztrzepujemy widelcem, maczamy, smażymy.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 19 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
Znam je od lat, są pyszne! Osobiście wolę je na ostro, wtedy do rozkłócanych jajek dodaję: oregano (suszone), ziarenka smaku, bazylię (suszoną), czosnek w proszku, pieprz, curry no i oczywiście troszkę mleka (ok. 1-2łyżek w zależności od ilości jajek). Podaję z ketchupem (można dodać pokrojony ogórek kiszony, kto co lubi), są bardzo syte i pyszne, naprawdę polecam!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Razorex 24 maja 2008Zgłoś do usunięcia
Ja do roztrzepanego jajka dodaje roztarty na tarce ser a dopiero potem mocze w tym chleb Polecam i Pozdro wszystkim :]2 Kto głosował? | Odpowiedz