Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny pomysł na śniadanie, szybko, pysznie i zdrowo :-)
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15087
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15087
Składniki
Jajka wbić do miseczki, wlać odrobinę mleka, doprawić solą i pieprzem, i energicznie wymieszać trzepaczką. Na patelni (średnicy 20 cm) podsmażyć pokrojoną cebulkę, paprykę i szynkę. Na patelnię wlać jajka i delikatnie wymieszać. Chwilę podsmażyć, następnie posypać pokrojonym na kawałki twarogiem wędzonym i połówkami pomidorków. Patelnię przykryć pokrywką i smażyć na małym ogniu do ścięcia. Fritatta pięknie urośnie, ale po przełożeniu na talerz lekko opadnie. SMACZNEGO!!!