Do góry

Śniadania Przepis na:

Frittata

Frittata

Autor:

Przepisów i artykułów: 293 Ocena: 1479

Dodano:

Odsłon: 7779

Aromatyczne śniadanie z warzywami.

Składniki

  • Jajka 10 szt.
  • Papryka czerwona 1 szt.
  • Pomidor 1 szt.
  • Cebula biała 1 szt.
  • Sól
  • Świeżo mielony pieprz
  • Tymianek suszony 1/3 łyżeczki
  • Olej do smażenia 4 łyżki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Frittata

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać, pokroić w piórka i smażyć na rozgrzanym oleju.

  2. Paprykę obrać, pokroić w paski i dodać do cebuli.

  3. Pomidor pokroić w kostkę, dodać wraz z odrobiną soli i tymiankiem do smażących się warzyw.

  4. Całość smażyć przez około 10 minut.

  5. W piekarniku włączyć grzałki górną i dolną i rozgrzać go do temperatury około 200 stopni Celsjusza.

  6. Usmażone warzywa przełożyć do formy na tartę i wstawić do piekarnika na około 5 minut.

  7. Jajka wbić do jednego naczynia, dodać około pół łyżeczki soli oraz pieprz i ubijać ręcznie przez około 1 minutę.

  8. Ubite jajka wlać do formy na warzywa i wstawić do piekarnika.

  9. Piec przez około 20 minut, aż jajka całkowicie się zetną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń