Do góry

Śniadania Przepis na:

Frittata szpinak z cukinią

Frittata szpinak z cukinią

Autor:

Przepisów i artykułów: 186 Ocena: 1640

Dodano:

Odsłon: 188

Frittatę możecie jeść na ciepło ale też na zimno. Pokrojoną spakować do pudełka i do pracy. Pychota zapewniam was. Jest lekka, zdrowa pełna warzyw. Moja ze szpinakiem i cukinią bo bardzo lubię zielone warzywa. Do tego kiełki i moc witamin na talerzu.

Składniki

  • 4 duże jajka
  • 200 g szpinaku świeżego
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • 1/2 cukinii
  • Pieprz
  • natka pietruszki
  • 1 garść kiełków
  • 1 łyżka masła klarowanego
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Frittata szpinak z cukinią

Przygotowanie

  1. Jajka wbijam do miski, dodaję sól, pieprz i roztrzepuję. Cukinię kroję w cienkie plastry.
    Szpinak dokładnie myję, osuszam. Czosnek drobno kroję i przesmażam ze szpinakiem na maśle. Jak zwiędnie wlewam masę jajeczną i mieszam. Dodaję plastry cukinii, przesmażam minutę nie mieszając. Na wierzchu układam pokrojone pomidorki. Piekarnik nagrzewam wcześniej do temp 180 stopni i piekę frittatę około 12 minut aż się zetnie. Podaję z natką pietruszki, kiełkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń