Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frittatę możecie jeść na ciepło ale też na zimno. Pokrojoną spakować do pudełka i do pracy. Pychota zapewniam was. Jest lekka, zdrowa pełna warzyw. Moja ze szpinakiem i cukinią bo bardzo lubię zielone warzywa. Do tego kiełki i moc witamin na talerzu.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1353
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14910
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 919
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1353
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14910
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 919
Składniki
Jajka wbijam do miski, dodaję sól, pieprz i roztrzepuję. Cukinię kroję w cienkie plastry. Szpinak dokładnie myję, osuszam. Czosnek drobno kroję i przesmażam ze szpinakiem na maśle. Jak zwiędnie wlewam masę jajeczną i mieszam. Dodaję plastry cukinii, przesmażam minutę nie mieszając. Na wierzchu układam pokrojone pomidorki. Piekarnik nagrzewam wcześniej do temp 180 stopni i piekę frittatę około 12 minut aż się zetnie. Podaję z natką pietruszki, kiełkami.