Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frittatę możecie jeść na ciepło ale też na zimno. Pokrojoną spakować do pudełka i do pracy. Pychota zapewniam was. Jest lekka, zdrowa pełna warzyw. Moja ze szpinakiem i cukinią bo bardzo lubię zielone warzywa. Do tego kiełki i moc witamin na talerzu.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3824
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3826
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 396
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 750
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3824
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3826
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 396
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 750
Składniki
Jajka wbijam do miski, dodaję sól, pieprz i roztrzepuję. Cukinię kroję w cienkie plastry. Szpinak dokładnie myję, osuszam. Czosnek drobno kroję i przesmażam ze szpinakiem na maśle. Jak zwiędnie wlewam masę jajeczną i mieszam. Dodaję plastry cukinii, przesmażam minutę nie mieszając. Na wierzchu układam pokrojone pomidorki. Piekarnik nagrzewam wcześniej do temp 180 stopni i piekę frittatę około 12 minut aż się zetnie. Podaję z natką pietruszki, kiełkami.